Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Ολοκλήρωση του προγράμματος eTwinning "Exploring our hometowns"


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το πρόγραμμα eTwinningExploring our hometowns” που πραγματοποιήθηκε κατά τη σχολική χρονιά 2011-12 στα πλαίσια του μαθήματος των Αγγλικών από τους μαθητές της Α΄ τάξηςεπίπεδο αρχαρίων, σε συνεργασία με το σχολείο Szkoła Podstawowa nr 1 από τη Limanowa της Πολωνίας. 
Κατά τη διάρκεια του προγράμματος, οι μαθητές αντάλλαξαν φωτογραφίες, βίντεο, email, συνταγές, χριστουγεννιάτικες κάρτες και παρουσίασαν την πόλη τους μέσα από τα δικά τους μάτια. Απώτερος στόχος του προγράμματος ήταν να ανακαλύψουν οι μαθητές πτυχές της πόλης μας και να γνωρίσουν παιδιά της ηλικίας τους από μια άλλη χώρα χρησιμοποιώντας την αγγλική γλώσσα ως μέσο επικοινωνίας.

 

Τέλος, οι μαθητές ολοκλήρωσαν τη συνεργασία τους γράφοντας τις εντυπώσεις τους από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και τη μεταξύ τους συνεργασία  σε έναν πολύχρωμο πίνακα.




Μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του έργου στο: 
http://new-twinspace.etwinning.net/web/p62356


Κυριακή 13 Μαΐου 2012

Ημέρα Σταδιοδρομίας

Την Πέμπτη 10 Μαΐου 2012 πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας στα πλαίσια του Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού, Ημέρα Σταδιοδρομίας με τίτλο «Οι μαθητές διερευνούν το χώρο των Επαγγελμάτων».
Διακεκριμένοι επαγγελματίες από διάφορους κλάδους εργασίας παρουσίασαν στους μαθητές της Γ΄ Γυμνασίου την επαγγελματική τους πορεία. Οι μαθητές έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, το οποίο αναδείχθηκε από τις ερωτήσεις και τη συζήτηση που ακολούθησε.
Σκοπός της Ημέρας Σταδιοδρομίας ήταν η υποστήριξη των μαθητών μας στις εκπαιδευτικές και επαγγελματικές επιλογές τους.

Τρίτη 8 Μαΐου 2012

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΛΛΟΔΑΠΩΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΝΟΣΤΟΥΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ


Στα   πλαίσια   της  Δράσης  «Εκπαίδευση  αλλοδαπών  και παλλινοστούντων μαθητών» οι μαθητές της  Β’  τάξης του  Διαπολιτισμικού  Γυμνασίου  Ιωαννίνων  εκπόνησαν ένα  σχεδιο  εργασίας  με θέμα:"Ανιχνεύοντας  το παρελθόν-Ανακαλύπτοντας  πτυχές   του Βυζαντίου".
Το  σχέδιο  εργασίας  περιελάμβανε  τρεις  φάσεις, με στόχο  αρχικά τη  γνωριμία των μαθητών και τη διερεύνηση του   ονόματός   τους, στη συνέχεια  την  ενημέρωσή   τους για τα  μουσειακά   εκθέματα  και τη  χρήση  τους  από τη  μουσειολόγο  του  Βυζαντινού  μουσείου  και  τέλος   τη  δημιουργία  στο  χώρο  του  σχολείου ενός  «μουσείου»  με  αντικείμενα  της  προσωπικής  τους  και  οικογενειακής   τους  ζωής 
Οι  μαθητές βελτίωσαν τη γλωσσική  και αισθητική τους   δεξιότητα, κατανόησαν τις  πολιτισμικές  διαφορές  τους  και  συνειδητοποίησαν  ότι η τέχνη  είναι  άρρητα  συνδεδεμένη  με την  καθημερινότητα  τους.

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΣΤΗΝ ΛΕΥΚΑΔΑ


Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 3/5/2012 η μονοήμερη εκδρομή του σχολείου μας με προορισμό το όμορφο νησί της Λευκάδας. Στη διάρκεια της εκδρομής δόθηκε η ευκαιρία στους μαθητές μας να επισκεφθούν το Αρχαιολογικό Μουσείο Νικόπολης και το Ιστορικό μοναστήρι της Φανερωμένης στη Λευκάδα, να περιηγηθούν στα γραφικά δρομάκια της Λευκάδας, αλλά και να γνωρίσουν το Νυδρί, ένα από τα πιο δημοφιλή σημεία του νησιού, με θέα το νησάκι του Σκορπιού και τη Μαδουρή.