Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου


Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το σχολείο μας γιόρτασε την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Την εκδήλωση του εορτασμού επιμελήθηκαν οι καθηγήτριες κ. Βαζαλούκα Βασιλική και κ. Δούκα Μαγδαληνή, ενώ τη χορωδία συντόνισε η καθηγήτρια της μουσικής κ. Παπακώστα Θηρεσία. Η γιορτή άρχισε με την παράδοση της σημαίας από το διευθυντή του σχολείου μας κ. Κοντοσάκο Δημήτριο στη σημαιοφόρο. Στη συνέχεια ορίστηκαν οι παραστάτες και απονεμήθηκαν τα αριστεία και βραβεία επίδοσης στους μαθητές που αρίστευσαν κατά το σχολικό έτος 2011-2012. Το σχολείο μας συγχαίρει τους μαθητές που αρίστευσαν και ευχαριστεί θερμά τους συντελεστές της εκδήλωσης για τη φροντίδα και την προσοχή με την οποία εργάστηκαν και απέδωσαν το νόημα της μεγάλης γιορτής.

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων

Από φέτος θα επαναλειτουργεί στα Γιάννενα ο Συμβουλευτικός Σταθμός Νέων και απευθύνεται σε όλους τους εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές των σχολικών μονάδων του ν. Ιωαννίνων. Έχει ως έργο μεταξύ άλλων την ψυχοκοινωνική κάλυψη των αναγκών των σχολικών μονάδων του Νομού, με τη δυνατότητα εντοπισμού, διάγνωσης, βραχείας ψυχολογικής παρέμβασης και παραπομπής μαθητών/τριών που χρήζουν ιδιαίτερης ψυχολογικής αντιμετώπισης, καθώς και συμβουλευτική γονέων. Όσοι/ες θέλουν να επισκεφτούν το Σ.Σ.Ν βρίσκεται επί της Ανεξαρτησίας 146Α &Φιλικής Εταιρείας (κτίριο Γ.Σταύρου). Πολύ χρήσιμο είναι και το blog http://blogs.sch.gr/ssnioann/, όπου μπορείτε να βρείτε πληροφορίες σχετικά με θέματα των εφήβων.

Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

Γράμμα προς τους Γονείς

Θεσσαλονίκη, 17/10/2012


Αγαπητοί γονείς,

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι φέτος, κατά τη σχολική χρονιά 2012-2013, στο πλαίσιο της συνεργασίας των σχολείων με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης θα υλοποιηθεί στο 2ο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο η Δράση 6 με τίτλο «Προγράμματα Ψυχολογικής Υποστήριξης».
Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όλα τα παιδιά, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου με δυνατότητα για ομαδικές και ατομικές συναντήσεις. Για το σκοπό αυτό, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή θα βρίσκεται στο σχολείο η ψυχολόγος Καραγιάννη Πέγκυ. Τα θέματα για τα οποία μπορείτε να απευθύνεστε στην ψυχολόγο αφορούν δυσκολίες στη μάθηση και τη σχολική ζωή των παιδιών, ανησυχίες σας γύρω από τη συμπεριφορά και το μεγάλωμά τους και ζητήματα συνεργασίας με το σχολείο.
Οι ενδιαφερόμενοι γονείς μπορούν να επικοινωνούν με την ψυχολόγο στο τηλέφωνο του σχολείου 2651033238 κάθε Πέμπτη τις ώρες 9-14 ώστε να κλείσουν ραντεβού στο συμβουλευτικό σταθμό που θα λειτουργεί κάθε Πέμπτη 3-5 εντός του σχολικού χώρου.
Ελπίζουμε ότι το νέο αυτό πρόγραμμα θα συμβάλει στην επικοινωνία, τη βελτίωση των σχέσεων και την προσωπική εξέλιξη τόσο των παιδιών όσο και όλων μας.
Είμαστε στην διάθεσή σας για επιπλέον πληροφορίες.


Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Πρόγραμμα Ψυχολογικής Υποστήριξης

Καλημέρα, ονομάζομαι Καραγιάννη Πέγκυ και είμαι ψυχολόγος όπου θα βρίσκομαι 2 φορές την βδομάδα, Πέμπτη και Παρασκευή, στο σχολείο. Το 2ο Διαπολιτισμικό Γυμνάσιο Ιωαννίνων σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας συμμετέχει στη Δράση 6 με τους εξής στόχους 1) στη διερεύνηση των παραγόντων που σχετίζονται με την αποτελεσματική προσαρμογή και ένταξη των παλιννοστούντων και μεταναστών μαθητών στο ελληνικό σχολικό πλαίσιο, 2) στην πρόληψη ψυχοσυναισθηματικών και κοινωνικών δυσκολιών που αντιμετωπίζουν οι μαθητές μετανάστες στο σχολικό πλαίσιο καθώς και στον περιορισμό φαινομένων σχολικής διαρροής και αποτυχίας, 3) στη βελτίωση της δυναμικής της τάξης και του σχολείου συνολικά μέσα από την άρση στερεοτύπων, 4) στην επίλυση των συγκρούσεων που πιθανόν να δημιουργηθούν με την κινητοποίηση όλων των παραγόντων –ατομικών, οικογενειακών και κοινωνικών που προωθούν τη θετική συνύπαρξη και αλληλοαποδοχή, 5) στην αντιμετώπιση ψυχοκοινωνικών δυσκολιών (εκφοβισμό, επιθετικότητα και προβλήματα προσαρμογής), 6) στο άνοιγμα του σχολείου στην κοινότητα με τη δυνατότητα διεπαγγελματικής συνεργασίας με ψυχοκοινωνικές υπηρεσίες, στο βαθμό που τα προβλήματα υπερβαίνουν το πλαίσιο της σχολικής κοινότητας, 7) στην καλλιέργεια κλίματος εμπιστοσύνης μεταξύ μαθητών, σχολείου, οικογένειας και κοινότητας, 8) στον εντοπισμό και την παροχή επιπλέον υποστήριξης στην ένταξη μαθητών που αντιμετωπίζουν ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες και αναπηρίες, 9) στη δημιουργία προϋποθέσεων για τη σταθερή συνεργασία ψυχολόγων και σχολείου, μέσα από την ενεργητική αξιοποίηση φορέων, όπως οι Συμβουλευτικοί Σταθμοί Νέων και 10) στην ενδυνάμωση και την ενεργοποίηση των ίδιων των μαθητών και των οικογενειών τους για την αντιμετώπιση της διαδικασίας προσαρμογής τους.
Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα http://diapolis.auth.gr/index.php/2012-02-17-07-33-55