Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Ενημέρωση του Δικτύου Μεσόγειος SOS

Στις 23/4/2015, ημέρα Πέμπτη, στο πλαίσιο  της Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και των σχετικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στο σχολείο μας, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική δράση με άξονα την ορθολογική διαχείριση του αστικού νερού από την Περιβαλλοντολόγο κ. Κουλουζάκη Στελλίνα του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS.
Η συγκεκριμένη ενημερωτική δράση έδωσε την ευκαιρία στους μαθητές μας να γνωρίσουν το πρόγραμμα με θέμα: «Ὑδάτινες Γέφυρες» και είχε χαρακτήρα διαδραστικό, καθώς ενθάρρυνε τις πρωτοβουλίες και τη συμμετοχή των μαθητών, συνοδεύτηκε από διανομή ειδικά σχεδιασμένων Φύλλων Εργασίας, αλλά και εγκατάσταση μειωτήρων ροής νερού για την περαιτέρω εξοικείωσή τους με τα θέματα των υδατικών πόρων και τη διερεύνηση πρακτικών για την ορθολογική χρήση τους.

Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

5ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας

Το σχολείο μας συμμετέχει στο Φεστιβάλ με δύο έργα:

1ο έργο: La Forteresse de Ioannina
Πρόκειται για διαθεματική εργασία (θεματικά πεδία: Γαλλικά, Ιστορία, Πληροφορική) των μαθητών της Γ' τάξης. Το έργο δημιουργήθηκε για το Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2015. Τα παιδιά δούλεψαν στο προγραμματιστικό περιβάλλον Scratch, αλλά με την βοήθεια και άλλων λογισμικών, Ζωγραφική, Audacity , αλλά και άλλων δραστηριοτήτων, φωτογράφηση, ζωγραφική, ανάγνωση γαλλικών κειμένων, σύνθεση κειμένων - διαλόγων και δημιούργησαν το παρακάτω έργο. Με αυτό μας ξεναγούν στο "Κάστρο των Ιωαννίνων" και μας καλούν να παίξουμε το παιχνίδι "Φιδάκι" σε μία εκπαιδευτική μορφή. Μπορείτε να το γνωρίσετε πατώντας την πράσινη σημαία.



Στην συλλογή του Scratch https://scratch.mit.edu/studios/1088130/ μπορείτε να δείτε ακόμα περισσότερα πολύχρωμα "Φιδάκια"

2ο έργο: Επικοινωνία στο Διαδίκτυο

Στο έργο αυτό οι μαθητές του τμήματος Α3 και στο μάθημα της Βιωματικής Δράσης, γνωρίζουν - μελετούν τρόπους επικοινωνίας μέσα από το Διαδίκτυο. Δουλεύουν χωρισμένοι σε ομάδες και όλη αυτή την εμπειρία τους την ανεβάζουν στην σελίδα της κάθε ομάδας στο wiki που βρίσκεται στον παρακάτω   σύνδεσμο: http://internet-communication.wikispaces.com/
Η εργασία δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί και υπολείπεται η ποιοτική αξιολόγηση αυτών των μέσων επικοινωνίας. Επισκεφτείτε τον παραπάνω σύνδεσμο για να δείτε το wiki.