Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2015

Επίσκεψη στην Πινακοθήκη Ιωαννίνων




Οι μαθητές της Α' τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν εκπαιδευτική επίσκεψη την Δευτέρα  9/11/2015 στην Πινακοθήκη Ιωαννίνων, όπου συμμετείχαν σε μουσειοπαιδαγωγικές, βιωματικές  δραστηριότητες με θέμα"οι πρόσφυγες"




Ιωάννινα, Ήπειρος 2021 – καν’ το να συμβεί.

«Ιωάννινα, Ήπειρος 2021 – καν’ το να συμβεί», ήταν το σύνθημα που φώναξαν οι μαθητές που άνοιξαν στις 30 Οκτωβρίου 2015 τα χέρια για να αγκαλιάσουν το Κάστρο των Ιωαννίνων. 
Το σχολείο μας συμμετείχε μαζί με άλλους μαθητές από τα σχολεία όλου του νομού και  με τον ενθουσιασμό, το κέφι και το χαμόγελο τους, έστειλαν το μήνυμα πως η διεκδίκηση του τίτλου της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας της Ευρώπης, είναι υπόθεση των πολιτών.









Εορτασμός επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940

Την Τρίτη  27/10/2015 στην αίθουσα τελετών του σχολείου μας πραγματοποιήθηκε ο εορτασμός για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι μαθητές ετοίμασαν και παρουσίασαν θεατρικά δρώμενα που αναφέρονταν στο χρονικό του πολέμου. Όπως πάντα την γιορτή μας πλαισίωσε και η χορωδία  καθώς και το χορευτικό του σχολείου μας. Επίσης απονεμήθηκαν αριστεία και βραβεία στους μαθητές που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους κατά την προηγούμενη σχολική







χρονιά.

Εκπαιδευτική επίσκεψη στη Βουλή των Ελλήνων

Πραγματοποιήθηκε και φέτος από 22 έως 24 Oκτωβρίου η τριήμερη εκδρομή του σχολείου μας στο πλαίσιο της καθιερωμένης επίσκεψης της Γ΄ Γυμνασίου στη Βουλή. Ο κεντρικός στόχος της μετακίνησης πλαισιώθηκε από δραστηριότητες εκπαιδευτικού-πολιτισμικού ενδιαφέροντος, ώστε οι νεαροί μαθητές μας να έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν βιωματική σχέση με πολιτισμικά αγαθά και χώρους τους οποίους μόνο θεωρητικά, από το σχολικό μάθημα ή από τα ΜΜΕ γνώριζαν. Με βάση αυτό το σκεπτικό επισκεφθήκαμε εκτός από τη Βουλή, το Μουσείο της Ακρόπολης, την Ακρόπολη, το Μουσείο Μείζονος Ελληνισμού, το Μουσείο Μπενάκη,
το Ζάππειο. Ελπίζουμε ότι το πλήθος των παραστάσεων που προσέλαβαν, θα το αποκωδικοποιήσουν σταδιακά με την πάροδο του χρόνου και θα το αφομοιώσουν την κατάλληλη στιγμή.





 τ