Τετάρτη 23 Μαρτίου 2016

Επίσκεψη στο 1ο και 2ο Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) Ιωαννίνων.



Την Τρίτη 22/3/2016, οι μαθητές της Γ΄ Τάξης του σχολείου μας επισκέφθηκαν το 1ο και 2ο Εργαστηριακό Κέντρο (Ε.Κ.) Ιωαννίνων στο πλαίσιο της βιωματικής δράσης του Σ.Ε.Π. (Σχολικός Επαγγελματικός Προσανατολισμός). Οι μαθητές ενημερώθηκαν από τους υπεύθυνους καθηγητές των ειδικοτήτων γύρω από τη δομή, τις υποδομές, τη λειτουργία και τις κατευθύνσεις των ΕΠΑΛ, καθώς και τις μελλοντικές προοπτικές επαγγελματικής αποκατάστασης. Επίσης οι μαθητές ενημερώθηκαν για τους Τομείς – Ειδικότητες της Β΄ και Γ΄ τάξης των ΕΠΑΛ. Παράλληλα, ξεναγήθηκαν στα εξειδικευμένα και σύγχρονα εργαστήρια των αντίστοιχων τομέων. Ελπίζουμε η ενημέρωση των μαθητών να ήταν διαφωτιστική και να συμβάλει θετικά στον επαγγελματικό προσανατολισμό τους.

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Μαραθώνιος ανάγνωσης για τη Γαλλοφωνία 2016


Το σχολείο μας συμμετείχε  στον Μαραθώνιο ανάγνωσης που διοργανώθηκε με την ευκαιρία της εβδομάδας της Γαλλοφωνίας και της γαλλικής γλώσσας.
ο φετινός μαραθώνιος ταξίδεψε τους αναγνώστες και θεατές στη γαλλική γλώσσα και πολιτισμό μέσα από τους στίχους του ποιητή Ζακ Πρεβέρ θέλοντας να συνδεθεί με την παγκόσμια ημέρα για την ποίηση.
Ο διευθυντής κ.Κοντοσάκος Δημήτριος και  ο σύλλογος των καθηγητών  συγχαίρει τους μαθητές που συμμετείχαν καθώς και τον μαθητή της Β' τάξης Κατσιανάκη Κ ωνσταντίνο  για την εξαιρετική του δημιουργία η οποία ήταν εμπευσμένη  από το ποίημα του Πρεβέρ  <<Βγαίνοντας από το σχολείο..
En sortant de l'école>>










Πέμπτη 17 Μαρτίου 2016

Παρέμβαση πρόληψης της σχολικής βίας και του εκφοβισμού


Στις 15/3/2016 στο σχολείο μας σε συνεργασία με το τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/θμιας Εκπ/σης Ιωαννίνων και τις κυρίες Διακοπούλου Γεωργία και Νάκου Σοφία (κοινωνικοί λειτουργοί) πραγματοποιήθηκε βιωματική παρέμβαση πρόληψης με θέμα: Η βία και ο εκφοβισμός στο σχολικό περιβάλλον. Πρόληψη και αντιμετώπιση.
Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε με βιωματικές τεχνικές, παιχνίδια ρόλων & συζήτηση.
Σκοπός της παρέμβασης ήταν: 
  • να αναπτύξουν οι μαθητές/τριες το στοχασμό, την κριτική και την αυτοκριτική σκέψη, την προσωπική ευθύνη γύρω από τις ανθρώπινες επιλογές και πράξεις,
  • να προάξει την ομαδικότητα -  συνεργατικότητα & συλλογικότητα, 
  • να ενισχύσει την αυτοεκτίμηση των μαθητών/τριών και τις θετικές συμπεριφορές και τα πρότυπα. 

ΝΕΑ ΔΙΑΚΡΙΣΗ - ΠΡΩΤΙΑ ΜΑΘΗΤΗ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ!!!



Ο διευθυντής κ. Κοντοσάκος Δημήτριος και ο σύλλογος καθηγητών του σχολείου μας συγχαίρουν θερμά τον μαθητή της Α΄γυμνασίου Πλόσκα Χριστόδουλο για την 1η θέση στην κατηγορία ΠΑΙΔΩΝ 2003 (37-), στο 1ο Προκριματικό Πρωτάθλημα Κλιμακίου 2017 Ανδρών - Γυναικών / Εφήβων - Νεανίδων / Παίδων - Κορασίδων / Παμπαίδων - Παγκορασίδων που διεξήχθη στο κλειστό γυμναστήριο της Χ.Α.Ν.Θ. 12 - 13 / 03 / 2016.
Του εύχονται υγεία και ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στο μαθητικό και ακαδημαϊκό του μέλλον.

Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

ΝΕΕΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ - ΠΡΩΤΙΕΣ ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ!!!

Ο διευθυντής κ. Κοντοσάκος Δημήτριος και ο σύλλογος καθηγητών του σχολείου μας συγχαίρουν θερμά τις μαθήτριες της Β΄γυμνασίου Χατζή Ξανθή και Χατζή Μαρία για τις πρωτιές, τις  διακρίσεις τους και τις υψηλές τους  επιδόσεις στους διεθνείς αγώνες κολύμβησης (ISM που γίνονται κάθε χρόνο στο Βερολίνο μεταξύ 30 κρατών.
Τους εύχονται υγεία και ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στο μαθητικό και ακαδημαϊκό τους μέλλον.


Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Ενημέρωση Κυκλοφοριακής Αγωγής

Την Τρίτη  1/3/2016. σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Ιωαννίνων, έγινε ενημέρωση στους μαθητές του σχολείου μας από την Υπαστυνόμο Α΄, κ. Στεριάδη Κατερίνα,  με θέμα: «Κυκλοφορώ με ασφάλεια». Σκοπός της ενημέρωσης ήταν η ευαισθητοποίηση των μαθητών σε ζητήματα κυκλοφοριακής Αγωγής. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση και οι μαθητές προβληματίστηκαν με τη συχνότητα των τροχαίων παραβάσεων και την επικινδυνότητά τους, αφού οδηγούν όχι μόνο στην απώλεια της ανθρώπινης ζωής, αλλά και σε μακροχρόνια και επώδυνα προβλήματα υγείας.