Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ- ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

Πραγματοποιήθηκε και φέτος από 13 έως 15 Οκτωβρίου η τριήμερη εκδρομή του σχολείου μας στο πλαίσιο της καθιερωμένης επίσκεψης της Γ΄ Γυμνασίου στη Βουλή. Ο κεντρικός στόχος της μετακίνησης πλαισιώθηκε από δραστηριότητες εκπαιδευτικού-πολιτισμικού ενδιαφέροντος, ώστε οι νεαροί μαθητές μας να έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν βιωματική σχέση με πολιτισμικά αγαθά και χώρους τους οποίους μόνο θεωρητικά, από το σχολικό μάθημα ή από τα ΜΜΕ γνώριζαν. Με βάση αυτό το σκεπτικό επισκεφθήκαμε εκτός από τη Βουλή, το Μουσείο της Ακρόπολης, την Ακρόπολη, το Πλανητάριο, το Μουσείο Μπενάκη




. Ελπίζουμε ότι το πλήθος των παραστάσεων που προσέλαβαν, θα το αποκωδικοποιήσουν σταδιακά με την πάροδο του χρόνου και θα το αφομοιώσουν την κατάλληλη στιγμή.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2016

Άσκηση αντισεισμικής ετοιμότητας.


Πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας και φέτος με επιτυχία η άσκηση αντισεισμικής ετοιμότητας. Σκοπός της άσκησης ήταν η διασφάλιση υψηλού επιπέδου ετοιμότητας και συντονισμού εκπαιδευτικών και μαθητών, για την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενός ενδεχόμενου σεισμού. Όλοι οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ανταποκρίθηκαν όπως είχε προγραμματιστεί και όπως προβλέπεται από το Σχέδιο Ετοιμότητας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών του Σχολείου μας.


Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016

Επίσκεψη στο Μουσείο Αργυροτεχνίας

Το σχολείο μας σήμερα επισκέφτηκε το Μουσείο Αργυροτεχνίας που βρίσκεται στο κάστρο των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στο δυτικό προμαχώνα της νοτιανατολικής ακρόπολης (Ιτς Καλέ).
Σκοπός του είναι η διάσωση της γνώσης για την ηπειρώτικη αργυροτεχνία και η διάχυση της πληροφορίας γύρω από την τεχνολογία της στο ευρύ κοινό. Επίσης, η σύνδεση αυτής της τεχνολογίας με τα κοινωνικά δεδομένα της εποχής γύρω από τα οποία αυτή αναπτύχθηκε και άκμασε.
Οι μαθητές μας, μέσα από ποικίλα εποπτικά μέσα (κείμενα, εποπτικό υλικό, ταινίες τεκμηρίωσης, πολυμεσικές εφαρμογές) ανακάλυψαν παραδοσιακές τεχνικές μορφοποίησης και διακόσμησης αργυρών αντικειμένων, μαθαίνοντας για τα στάδια της κάθε τεχνικής έως τη δημιουργία του τελικού προϊόντος.

/>