Τρίτη 28 Ιουνίου 2016

Φεστιβάλ Γαλλόφωνης ποίησης

Οι μαθητές  της Β' τάξης  του σχολείου μας , συμμετείχαν  στο φεστιβάλ γαλλόφωνης λογοτεχνίας και ποίησης  με ένα ποίημα  με τίτλο¨ l' amour , c' est quoi?= τι είναι αγάπη"  γραμμένο από τον Νικολάκη Γιώργο  και με μια αφίσα  την οποία φιλοτέχνησε ο Κατσιανάκης Κώστας .Και οι δύο δημιουργίες  αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα των νέων λογοτεχνών του Κεμπέκ.http://projetjeunesse.org/festival/

Δευτέρα 27 Ιουνίου 2016

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΟΡΤΗ

Με την υπέροχη αυτή γιορτή τελείωσε κι η φετινή σχολική χρονιά! Θερμά συγχαρητήρια σε όλα τα παιδάκια μας για την αποφοίτησή τους από το γυμνάσιο και τις διακρίσεις, τόσο στην επίδοση στα μαθήματα όσο και στους διαγωνισμούς που συμμετείχαν! Να έχετε καλή συνέχεια και καλή πρόοδο στο Λύκειο με ακόμη περισσότερες επιτυχίες και διακρίσεις! Είμαστε υπερήφανοι για όλες και όλους σας!!! ΚΑΛΟ ΚΑΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ!!!





















ΑΙΡΙ!!!

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2016

Γιορτή αποφοίτησης 2016



Σας προσκαλούμε στην ετήσια Γιορτή αποφοίτησης των μαθητών της Γ’ τάξης, την Παρασκευή 24 Ιουνίου 2016, στις  10.00΄ π.μ 
Πριν την απονομή των απολυτηρίων οι μαθητές μας θα σας παρουσιάσουν Μουσικο-χορευτική εκδήλωση με θέμα: «Τραγούδια της Μετανάστευσης και της Προσφυγιάς» 




Διάκριση του 2ου Γυμνασίου Ιωαννίνων στο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής Αριστοτέλης 2016

Μία ακόμα διάκριση του σχολείου μας! Όπως και στο παρελθόν το σχολείο μας συνεχίζει να κατακτά διακρίσεις σε πανελλήνιους μαθητικούς διαγωνισμούς. Ο μαθητής  της Γ' τάξης του 2ου Γυμνασίου Διαπολιτισμικής εκπαίδευσης Ιωαννίνων, Σαχίνη Τέντι απέσπασε το Β’ Βραβείο Αριστείας, καθώς και οι μαθήτριες Βασιλάκη Ηρώ και Βακάλη Κλειώ οι οποίες απέσπασαν  εύφημο  μνεία και έπαινο συμμετοχής αντίστοιχα!!
Ο Διευθυντής κ. Κοντοσάκος Δημήτρης και ο σύλλογος καθηγητών του σχολείου μας συγχαίρει θερμά τους βραβευθέντες μαθητές καθώς και την καθηγήτριά τους κ. Παπαχρήστου Βασιλική  τους και τους εύχεται ακόμη μεγαλύτερες διακρίσεις στο μαθητικό και ακαδημαϊκό τους μέλλον.


Πέμπτη 9 Ιουνίου 2016

Αθλητικοί αγώνες

Στις 22/4/2016 και στην αυλή του σχολείου μας πραγματοποιήθηκαν ενδοσχολικοί αγώνες ποδοσφαίρου και πετοσφαίρησης (volley). Οι αγώνες αυτοί διοργανώθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων, πολιτιστικών θεμάτων, με θέμα: "Η ιστορία του αθλητισμού στα Γιάννενα".
Οι μαθητές συμμετείχαν με χαρά, αθλήθηκαν και διασκέδασαν.


Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Εκπαιδευτική επίσκεψη της Β' Γυμνασίου στο Αθλητικό Μουσείο Ιωαννίνων

Στις 11/3/2016, στα πλαίσια του περιπάτου του σχολείου μας στο Πανηπειρωτικό Εθνικό Αθλητικό Κέντρο Ιωαννίνων (ΠΕΑΚΙ), οι  μαθητές των τμημάτων Β1 και Β3 πραγματοποίησαν εκπαιδευτική εκδρομή στο Αθλητικό Μουσείο Ιωαννίνων. Η επίσκεψη ήταν μέρος του πολιτιστικού προγράμματος σχολικών δραστηριοτήτων "Η ιστορία του αθλητισμού στα Γιάννενα"
Οι μαθητές είδαν τα εκθέματα (φωτογραφίες, κείμενα, μετάλλια κ.άλ.) και τράβηξαν φωτογραφίες για να τις χρησιμοποιήσουν στην εργασία τους. Παράλληλα κάποιοι αναγνώρισαν παλιούς αθλητές και έμαθαν για τις αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες στην πόλη μας από τις αρχές του 20ου αιώνα.