Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Eπιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Διαχείριση προβλημάτων σχολικής τάξης»



Η διαχείριση της τάξης είναι μια πολύπλοκη διαδικασία και αποτελεί αναμφισβήτητα το πιο σημαντικό κομμάτι του έργου κάθε εκπαιδευτικού.
Η Δ/νση του σχολείου μας, σε συνεργασία με το σύλλογο διδασκόντων και την κ. Νόκα Φιλιώ, Σχολική Σύμβουλο παιδαγωγικής ευθύνης, στα πλαίσια της ενδοσχολικής επιμόρφωσης, οργάνωσε διήμερο επιμορφωτικό σεμινάριο με θέμα «Διαχείριση προβλημάτων σχολικής τάξης». 
Κύριος σκοπός του σεμιναρίου ήταν να εμπλουτίσουν οι εκπαιδευτικοί τις γνώσεις τους και να βελτιώσουν τις πρακτικές τους, ώστε να ανταποκρίνονται αποτελεσματικότερα στη διαχείριση προβλημάτων της σχολικής τάξης.
Βασικοί εισηγητές του σεμιναρίου ήταν ο κ. Σούλης Σπύρος, Επίκουρος Καθηγητής στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο οποίος ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας, παρά το φορτωμένο πρόγραμμά του και η κ. Μπέλλου Ιωάννα, Σχολική Σύμβουλος Πληροφορικής. Στη διάρκεια του σεμιναρίου δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στη βιωματική μάθηση, στην πρακτική αξιοποίηση των μεθόδων αντιμετώπισης προβλημάτων και στη μελέτη περιπτώσεων.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.