Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Η διήμερη εκπαιδευτική εκδρομή της Β' τάξης σε Καβάλα και Θεσσαλονίκη

Οι μαθητές και οι μαθήτριες της Β' τάξης του σχολείου μας πραγματοποίησαν στις 14 και 15 Φεβρουαρίου 2014, εκπαιδευτική εκδρομή σε Καβάλα και Θεσσαλονίκη, στα πλαίσια των πολιτιστικών προγραμμάτων που συμμετέχουν με θέματα "Μουσεία και Εκπαιδευτική διαδικασία" και "Μουσεία και εκπαιδευτικά βιντεοπαιχνίδια".
Πραγματοποιήθηκαν δύο επισκέψεις.
Η πρώτη επίσκεψη έγινε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Καβάλας, όπου τα παιδιά χωρισμένα σε δύο ομάδες, συμμετείχαν στο ζωντανό εκπαιδευτικό παιχνίδι "Μουσείο: εισιτήριο για ένα διαχρονικό ταξίδι" (http://vivedugames.blogspot.gr/2013/11/amk.html). Τα παιδιά περιηγήθηκαν στις αίθουσες του μουσείου και συνέλλεξαν με ενδιαφέρον και υπομονή τα στοιχεία του παιχνιδιού με σκοπό να βρουν την λέξη-κλειδί και έτσι να κερδίσουν στο παιχνίδι. Το κίνητρο του παιχνιδιού - νίκης αποδείχτηκε πολύ σημαντικό και τους ενεργοποίησε όλους.
Η δεύτερη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, όπου οι μαθητές με βάση ένα ερωτηματολόγιο, συνέλεξαν στοιχεία-απαντήσεις, για να μπορέσουν να παίξουν το παιχνίδι "Φιδάκι" (http://www.amth.gr/index.php/education-games.html). Τα παιδιά έπαιξαν το "Φιδάκι" όταν επέστρεψαν από την εκδρομή, μέσα στην σχολική αίθουσα με την βοήθεια βιντεοπροβολέα. Όλα τα παιδιά θυμόντουσαν τα στοιχεία-απαντήσεις που συνέλεξαν στο μουσείο.


>


1 σχόλιο:

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.