Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

Διαδικτυακό σεμινάριο - συζήτηση (webinar) με θέμα: «Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και Κοινωνικά Δίκτυα».


Με αφορμή την 8η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων οι μαθητές/τριες της Α΄ τάξης του Γυμνασίου μας συμμετείχαν την Τρίτη 28/01/2014 (12.00-14.00) σε Διαδικτυακό σεμινάριο - συζήτηση (webinar) με θέμα: «Προστασία Προσωπικών Δεδομένων και Κοινωνικά Δίκτυα».

Ομιλητές στην τηλεδιάσκεψη  ήταν:
Ο Δρ. Κορμάς Γεώργιος, Ιατρός, Υπεύθυνος της Γραμμής Βοήθειας ΥποΣΤΗΡΙΖΩ της Μονάδας Εφηβικής Υγείας - Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου με θέμα: «Συμπεριφορές εξάρτησης στο Διαδίκτυο». Ο Δρ. Λιμνιώτης Κώστας, Πληροφορικός Ελεγκτής, ειδικός επιστήμονας - Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, με θέμα: «Προστασία Προσωπικών Δεδομένων στα Κοινωνικά Δίκτυα» και η Δρ. Σαμαρά Βερόνικα, Συντονίστρια του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου, Επικεφαλής Δράσης Ενημέρωσης Saferinternet.gr με θέμα: «Σκέψου πριν δημοσιεύσεις!»
Το σχολείο μας δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα σε θέματα ασφάλειας των μαθητών και μέσα σε αυτό το πλαίσιο όλοι/ες οι μαθητές/τριες ενημερώνονται τα τελευταία χρόνια για θέματα ασφάλειας στο διαδίκτυο, για το φαινόμενο του ηλεκτρονικού εκφοβισμού (Cyberbullying), του “εθισμού” στο διαδίκτυο κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.