Πέμπτη 3 Μαΐου 2018

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ - «Kι αν ήσουν εσύ;»


Τη Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 στο Καμπέρειο Θέατρο του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ.Ι. μαθητές και μαθήτριες του σχολείου μας μαζί με ακόμη 11 σχολεία του Νομού Ιωαννίνων συμμετείχαν σε μια κοινή θεατρική σύνθεση για το μαζί της ζωής...
Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες διοργάνωσε ένα μαθητικό φεστιβάλ, κατά το οποίο οι μαθητές και οι μαθήτριες με τη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους αξιοποίησαν τεχνικές εκπαιδευτικού δράματος και με βιωματικές δραστηριότητες που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν στα σεμινάρια/εργαστήρια του προγράμματος «Κι αν ήσουν εσύ», δημιούργησαν θεατρικά δρώμενα βασισμένα σε κείμενα σχετικά με τη διαφορετικότητα, τις πολιτισμικές διαφορές, τα ανθρώπινα δικαιώματα και την αποδοχή. Με αφορμή την Διεθνή Ημέρα για την Εξάλειψη των Φυλετικών Διακρίσεων, οι μαθητές συναντήθηκαν δημιουργικά επί σκηνής, σε μία κοινή θεατρική σύνθεση και μίλησαν με έναν δικό τους, διαφορετικό τρόπο για τα δικαιώματα των παιδιών όλου του κόσμου, για να μοιραστούν με το κοινό το μήνυμα - αν όχι αίτημα και συνάμα βεβαιότητα - πως “Μόνο όλοι μαζί μπορούμε”.
Το πρόγραμμα «Κι αν ήσουν εσύ;» υλοποιείται για τέταρτη χρονιά φέτος από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα. Είναι ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης στα ανθρώπινα δικαιώματα και σε θέματα προσφύγων μέσα από βιωματικές δραστηριότητες, τεχνικές θεάτρου και εκπαιδευτικού δράματος. Είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας και πιστοποιημένο από τον IDEA, τον Διεθνή Οργανισμό για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. 
Δείτε περισσότερα: https://www.humanrights.theatroedu.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.