Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2020

Τρίτη 11 Φλεβάρη: Ημέρα ασφαλούς διαδικτύου (SID) 2020

Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου διοργανώνεται κάθε χρόνο από το δίκτυο Insafe/INHOPE με την υποστήριξη της Κομισιόν, με σκοπό να προωθήσει την ασφαλή και θετική χρήση της ψηφιακής τεχνολογίας, ιδιαίτερα ανάμεσα σε παιδιά και νέους ανθρώπους. Τη δεύτερη μέρα της δεύτερης εβδομάδας του δεύτερου μήνα κάθε χρόνο, κατά τον εορτασμό της ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου, χιλιάδες άνθρωποι ενώνονται για να αφυπνίσουν σε θέματα σχετικά με την ασφάλεια στο διαδίκτυο, συμμετέχοντας σε εκδηλώσεις και δράσεις παγκοσμίως.
Η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου αποσκοπεί όχι μόνο στο να δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο διαδίκτυο, αλλά και ένα καλύτερο διαδίκτυο, όπου όλοι έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιούν την τεχνολογία υπεύθυνα, με σεβασμό, με κριτική σκέψη και δημιουργικά.
Έτσι, λοιπόν, και στο σχολείο μας σήμερα διοργανώθηκαν ποικίλες ενημερωτικές δράσεις, όπως προβολή βίντεο και παρουσιάσεων, ανάρτηση poster και συζητήσεις σχετικά με το θέμα του ασφαλούς διαδικτύου.
Επιπλέον, μοιράστηκαν φυλλάδια στους γονείς ώστε να συμβάλλουν και αυτοί από την πλευρά τους στη δημιουργία ενός καλύτερου διαδικτύου.


 

Επίσης στα πλαίσια του προγράμματος eTwinningME THE AI #2.0”, σε κάθε σχολείο πραγματοποιήθηκαν δραστηριότητες για το SaferInternetDay και για το πώς χρησιμοποιούνται η Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και η Μηχανική Μάθηση στα Social Media για την αποτροπή ρητορικής μίσους και ακατάλληλων φωτογραφιών.

Κάθε σχολείο συνεργάτης πρότεινε κάποιες επιβλαβείς και αβλαβείς εικόνες (χρησιμοποιώντας εικονίδια pegi και emoji) και τα ανέβασε σε συνεργατικό WAKELET  Αυτές τις εικόνες χρησιμοποιήθηκαν για να εκπαιδεύσουν ένα μοντέλο εκμάθησης μηχανών χρησιμοποιώντας το IBM Watson AI από τον ιστότοπο https://machinelearningforkids.co.uk/ και δημιούργησαν ένα πρόγραμμα Scratch για να αναγνωρίσουν τις κακές από τις ακίνδυνες εικόνες.

Ακόμη μαθητές του σχολείου μας και συνεργάτες του etwinning έργου έγραψαν τις σκέψεις τους στο padlet  https://padlet.com/matzouma/atvxoo36j6vb σχετικά με τη ρητορική μίσους και τις ακατάλληλες εικόνες στα Social Media.

Τέλος δημιούργησαν κόμικς με θέμα “be internet awesome - να είσαι φοβερός στο Διαδίκτυο” (smart, alert, strong, kind, brave) χρησιμοποιώντας το web2 εργαλείο https://www.makebeliefscomix.com/ και τα δημοσίευσαν στο ίδιο padlet.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.