Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020

eTwinning project ME THE A.I #2.0



Στην ταχέως μεταβαλλόμενη κοινωνία μας, η Τεχνητή Νοημοσύνη ενσωματώνεται όλο και περισσότερο σε κάθε πτυχή της ζωής μας.
Το έργο αφορά την εισαγωγή νέων τεχνολογιών όπως η Τεχνητή Νοημοσύνη και η Μηχανική Μάθηση στους μαθητές μας, βοηθώντας τους να συνειδητοποιήσουν πώς λειτουργεί η AI, ποια είναι τα όριά τους, πώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν τους ανθρώπους με τις μεγαλύτερες προκλήσεις του κόσμου, αλλά και ποια ηθικά ζητήματα πρέπει να ληφθούν υπόψη.

Δύο χρόνια μετά το πρώτο έργο "Me the A.I", το "Me the A.I # 2.0" βασίζεται στις πέντε μεγάλες ιδέες στην τεχνητή νοημοσύνη με διασκεδαστικές και συνεργατικές δραστηριότητες μεταξύ των μαθητών. Οι μαθητές της Γ γυμνασίου συμμετείχαν στο έργο αυτό με μεγάλο ενδιαφέρον. Δούλεψαν ακόμη και την περίοδο που τα σχολεία ήταν κλειστά στα διαδικτυακά μας μαθήματα. Στο τέλος δημιούργησαν ένα συνεργατικό chatbot με αντικείμενο απαντήσεις σε ερωτήσεις σχετικές με τον κωρονοϊό.



Η παρουσίαση του έργου που δημιουργήθηκε από όλους τους εταίρους:

https://docs.google.com/presentation/d/1at4GFpDiCfIeRR8rABHxp-HtiYoxUvTnMeAfucX0rOs/edit?usp=sharing

Στο ίδιο έργο ενσωματώθηκε η δράση eTwinning STEM 2.0  (http://2gymioandiap.blogspot.com/2019/06/etwinning-stem-20.html) με την οποία το σχολείο μας απέκτησε ένα κιτ ρομποτικής GIGO microbit. Αν και ο χρόνος λόγω πανδημίας ήταν λίγος, οι μαθητές δημιούργησαν ένα ρομπότ που αλληλεπιδρά με τον χρήστη. Αναγνωρίζοντας ότι τα οφέλη για τους μαθητές όταν ακολουθείται η διδασκαλία με μεθοδολογία STEM είναι πολλά, ανταποκριθήκαμε αμέσως στην παραπάνω πρόσκληση. Δείτε το παρακάτω βίντεο:





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.