Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2013

ECOMOBILITY 2013


Το σχολείο μας, το 2ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων Διαπολιτισμικής Εκπ/σης, συμμετείχε και φέτος για δεύτερη χρονιά , στο Πρόγραμμα Οικολογικής Μετακίνησης των πολιτών μέσα στην πόλη, ECOMOBILITY.  Η ομάδα "ecofriends" που συμμετέχει στο πρόγραμμα αποτελείται από τους: Άλκα Μιλένα, Ανδρούτσος Γιάννης, Γούση Γλυκερία, Μπαλντούμα Ιωάννα, Πρέζιου Αλεξάνδρα, Σπύρη Στεφανία, Σταύρου Χάρης, Τζίμα Βασιλική. Οι συντονίστριες καθηγήτριες είναι οι Δούκα Μάγδα και Τζούμα Μαρία.
Τα παιδιά θέλοντας να ευαισθητοποιήσουν τους συμμαθητές τους αλλά και τους μεγαλύτερους πολίτες εργάστηκαν για το πρόγραμμα. Έτσι έφτιαξαν ερωτηματολόγιο, επεξεργάστηκαν τα αποτελέσματα που συνέλεξαν και έφτιαξαν γραφήματα. Επισκέφτηκαν τον αντιδήμαρχο Βασίλη Μασσαλά και συζήτησαν μαζί του τα προβλήματα μετακίνησης της πόλης μας. Τράβηξαν φωτογραφίες για να αναδείξουν τα προβλήματα της περιοχής του σχολείου μας. Έφτιαξαν σε μακέτα την πόλη όπως θα την ήθελαν. Επίσης έφτιαξαν πανό με συνθήματα. Τέλος κατασκεύασαν και ένα εκπαιδευτικό βιντεοπαιχνίδι. Όλα τα παραπάνω τα συγκέντρωσαν σε μία παρουσίαση, την οποία έντυσαν μουσικά με την σύνθεση της μαθήτριας Στεφανίας Σπύρη.
Την Τετάρτη 13/2/2013 και ώρα 12:00 στη αίθουσα εκδηλώσεων του 5ου Γυμνασίου Ιωαννίνων, έγινε η εκδήλωση παρουσίασης των εργασιών των 2 σχολείων (2ο Γυμνάσιο, 5ο Γυμνάσιο) του νομού μας, που συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Ήταν μια ζεστή και ζωντανή εκδήλωση όπου τα δύο σχολεία έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό.
Ακολουθούν αποσπάσματα από την παρουσίαση του σχολείου μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.