Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021

Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA2 με Γάλλους εταίρους

 Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+ KA2 με Γάλλους εταίρους

Τίτλος :            Rencontres autour de l’ inclusion,la Cohésion et l’ Humanisme en Europe/ Encounters dedicated to Inclusion,Cohesion and Humanism in Europe

Κωδικός:          2020-1-FR01-KA229-079988_2

Project Acronym:RICHe

Το συγκεκριμένο Erasmus στο οποίο συμμετέχει από φέτος και για δύο χρόνια το σχολείο μας, τελεί υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδας, της Γαλλικής Βουλής και της Διεύθυνσης Εκπαίδευσης του  Calvados Γαλλίας. Είναι ένα από τα εννέα εγκεκριμένα, με συμμετοχή 54 σχολείων, που συντονίζει το Μορφωτικό Τμήμα της Γαλλικής Ακαδημίας με κοινή θεματική τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τίτλο : «Partageons tous ensemble la passion des Jeux»/ «Ας μοιραστούμε το πάθος των Ολυμπιακών Αγώνων». Στη δράση αυτή συμμετέχει το σχολείο μας από την χρονιά 2020-2021.

Το Erasmus+ «Ολυμπιακές Αξίες στην Ευρώπη, Αριστεία, Σεβασμός, Φιλία» στο οποίο εντάσσεται το 2ο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων , έχει διάρκειά διετή και εστιάζει στις Ολυμπιακές αξίες με έμφαση στην ενταξιακή διάστασή τους : διαφορετικότητα, στερεότυπα, συνύπαρξη και αποδοχή του άλλου.

Συμμετέχουν συνολικά 4 σχολεία: École Hubert Bodin, Sommervieu, FRANCE, Collège Charles Létôt, Bayeux, FRANCE, 26o δημοτικό σχολείο Ιωαννίνων, 2ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων

Το κάθε ελληνικό σχολείο θα συνεργάζεται στενά με ένα γαλλικό. Το 2ο Γυμνάσιο Διαπολιτισμικής Εκπαίδευσης Ιωαννίνων   θα συνεργάζεται στενά με το Collège Charles Létôt, Bayeux, FRANCE, που έχει και το συντονιστικό ρόλο του προγράμματος.

Προβλέπονται 2 συναντήσεις μαθητών με τους εταίρους μας, οι οποίες πιθανότατα να πραγματοποιηθούν κατά τη σχολική χρονιά 2021-2022. Οι μαθητές και μαθήτριές μας που θα μετακινηθούν θα είναι 30. Κατά το ταξίδι τους στην Γαλλία τον Μάιο 2022 πρόκειται να παραβρεθούν στους 18ους Μαθητικούς Ολυμπιακούς Αγώνες Γαλλίας που θα λάβουν χώρα στην Νορμανδία. Εκεί θα συναντηθούν και με τους υπόλοιπους εταίρους των 27 ελληνικών και 27 γαλλικών σχολείων της Δράσης «Ας μοιραστούμε το πάθος των Ολυμπιακών Αγώνων».

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί του έργου (Παιδαγωγική ομάδα)είναι οι: Κοντοσάκος Δημήτριος Βαζαλούκα Βασιλική, Ζωρδούμη Μαρίνα,  Καραμάνη Καλλιόπη,Καρβούνη Αθηνά, Μωραίτου Χρυσούλα, Τζούμα Μαρία  Ζώτου Μαρίνα .

Κατά τη φετινή σχολική χρονιά, οι δραστηριότητες θα πραγματοποιηθούν εξ αποστάσεως μέσω της πλατφόρμας του eTwinning στην οποία τα παιδιά θα αναρτούν τις εργασίες τους και μέσω της οποίας θα έχουν την ευκαιρία να επικοινωνούν.

Το έργο απευθύνεται στους γαλλόφωνους μαθητές και μαθήτριες της Α’ Β΄ Γυμνασίου, ενώ η επιλογή των παιδιών που θα μετακινηθούν θα γίνει σε ύστερο χρόνο με βάση τη συμμετοχή τους και τις δεξιότητες συνεργασίας και επικοινωνίας στις εξ αποστάσεως ατομικές ή ομαδικές δραστηριότητες που θα συντονίζονται από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς.

Οι συναντήσεις της ομάδας θα γίνονται διαδικτυακά, ανά τμήμα, μετά από συνεννόηση όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο. 

Παρακαλούμε, οι κηδεμόνες των μαθητών  να κατεβάσουν τη δήλωση που ακολουθεί και να τη  στείλουν στο σχολείο συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη μέχρι την Παρασκευή 5  φεβρουαρίου 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.