Τετάρτη 22 Μαΐου 2019

Επίσκεψη στο Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας

Βιοποικιλότητα είναι η ποικιλία της ζωής στη Γη. Είναι τα πάντα από τα πιο μικροσκοπικά μικρόβια μέχρι τα πιο ψηλά δέντρα, από οργανισμούς που περνούν όλη τους τη ζωή στα μεγάλα βάθη των ωκεανών μέχρι αυτούς που βρίσκονται στα βαθύτερα στρώματα του εδάφους. Βιοποικιλότητα είναι επίσης οι διαφορές ανάμεσα στα άτομα του ίδιου είδους, διαφορές που για κάποια είδη αντιλαμβανόμαστε άμεσα, όπως αυτές που καθιστούν μοναδική τη μορφή κάθε ανθρώπου. 
Από το 1993 ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών καθιέρωσε την 22α Μαΐου ως Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας, με στόχο τον εορτασμό και την ευαισθητοποίηση για την ποικιλομορφία του πλανήτη μας. 
https://www.trikalanews.gr/arthra__apoceis__epistoles/22_maaou__pagkosmia_hmera_biopoikilotitas.html
Στις 22/5/2019 Παγκόσμια Ημέρα Βιοποικιλότητας, επισκεφτήκαμε το Φορέα Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας. Οι φιλόξενοι άνθρωποι του Φορέα μας μίλησαν για την βιοποικιλότητα της λίμνης μας. Καλύτερη στιγμή της επίσκεψης μας η παρατήρηση με τηλεσκόπιο των πτηνών. Είδαμε τα σκουφοβουτηχτάρια να επιπλέουν ανέμελα στην επιφάνεια της λίμνης και να έχουν στη ράχη τους τα μικρά τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.