Δευτέρα 27 Μαΐου 2019

eTwinning Open Day 2019


Όπως κάθε χρονιά, έτσι και φέτος υλοποιούνται στο σχολείο μας αρκετά προγράμματα eTwinning, δηλαδή συνεργασίες με άλλα σχολεία της Ευρώπης, στα οποία συμμετέχει η πλειοψηφία των μαθητών. Για το λόγο αυτό πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23 Μαΐου 2019 εκδήλωση στο σχολείο μας, eTwinning Open Day 2019, ώστε να μάθουμε όλοι, ο ένας για τον άλλον, για την προσπάθεια που καταβάλλουμε και τις εμπειρίες που αποκτήσαμε.
Στη αρχή της σχολικής χρονιάς υλοποιήθηκε ένα πρόγραμμα με τίτλο "Lets celebrate the EDL with a game με αφορμή την Ευρωπαϊκή ημέρα γλωσσών, την οποία εορτάζουμε κάθε χρόνο στις 26 Σεπτέμβρη. Σε συνεργασία  με άλλα σχολεία από την Ευρώπη δημιουργήσαμε κοινά λεξικά και παίξαμε παιχνίδια σε όλες τις γλώσσες.
Στο μάθημα των Αγγλικών η A’ Τάξη συμμετείχε σε δύο προγράμματα eTwinning΄: Το πρώτο έργο είναι το  E for  όπου κεντρικό θέμα ήταν τα emojis. Χρησιμοποιήσαμε emojis και εικόνες για να παρουσιάσουμε το σχολείο μας και την περιοχή μας, φτιάξαμε κοινά λεξικά για τα emojis και δημιουργήσαμε μεικτές ομάδες για να φτιάξουμε ιστορίες όπου άλλη ομάδα έγραψε την αρχή, άλλη την μέση και άλλη το τέλος.
Το δεύτερο έργο είναι το πρόγραμμα "The flatmates". Στο πρόγραμμα αυτό οι μαθητές συμμετέχουν σε μια εικονική διεθνή κατασκήνωση, εργάζονται σε μεικτές ομάδες με συνομηλίκους τους από την Γαλλία, την Ιταλία και την Ουκρανία για να διοργανώσουν διάφορα events και άλλες δραστηριότητες.
H B Τάξη συμμετείχε στο έργο "European backpackers",κατά τη διάρκεια του οποίου οι μαθητές παρουσίασαν την πόλη τους, καθώς  και μέρη κοντά στην περιοχή μας που έχουν τουριστικό ενδιαφέρον. και φτιάξαμε παιχνίδια για αυτά.
Τέλος, η Γ τάξη συμμετείχε σε 2 έργα. Το πρώτο έργο είναι το "Say yes to wellbeingA holistic approach to wellbeing", στο οποίο μιλήσαμε για τη διατροφή μας, συγκρίναμε τις διατροφικές μας συνήθειες , μελετήσαμε τον διατροφικό οδηγό , καταγράψαμε υγιεινές συνταγές και μαγειρέψαμε.
Στη συνέχεια μιλήσαμε για τεχνικές χαλάρωσης και διαχείρισης άγχους, κάναμε yoga και τέλος δημιουργήσαμε προγράμματα γυμναστικής. Το δεύτερο έργο είναι το "Electronic waste around us”, κατά τη διάρκεια του οποίου οι μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν σε θέματα διαχείρισης, μείωσης και ανακύκλωσης των ηλεκτρονικών αποβλήτων, ενώ παράλληλα συνεργάστηκαν με συνομηλίκους από διάφορες χώρες της Ευρώπης για να δημιουργήσουν ομαδικές ιστορίες και συνεργατικά έργα.
Τα περισσότερα έργα συνοδεύτηκαν από διαδικτυακές συναντήσεις με τους Ευρωπαίου εταίρους, γεγονός που ενίσχυσε την Ευρωπαϊκή διάσταση του σχολείου και την διαπολιτισμική συνείδηση των μαθητών μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.