Σάββατο 19 Ιουνίου 2021

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - 5 Ιουνίου 2021

 Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος είναι παγκόσμια ημέρα η οποία εορτάζεται στις 5 Ιουνίου κάθε έτος. Είναι το κύριο όχημα των Ηνωμένων Εθνών για την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης και της δράσης για την προστασία του περιβάλλοντος. Η πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος εορτάστηκε το 1974. Σήμερα είναι η εκστρατεία-ναυαρχίδα για την ευαισθητοποίηση του κόσμου για θέματα όπως είναι για παράδειγμα τα περιβαλλοντικά ζητήματα, η θαλάσσια ρύπανση, ο ανθρώπινος υπερπληθυσμός, η υπερθέρμανση του πλανήτη, η βιώσιμη κατανάλωση, τα εγκλήματα κατά της άγριας φύσης και πολλά άλλα. Η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος έχει γίνει μια παγκόσμια πλατφόρμα στην οποία συμμετέχουν πάνω από 140 χώρες τον χρόνο.(Βικιπαίδεια)

Στο σχολείο μας πραγματοποιήσαμε δράσεις για να γνωρίσουν οι μαθητές τα περιβαλλοντικά θέματα που αφορούν τον πλανήτη μας αλλά και ειδικότερα  την περιοχή μας.

  •  Ο Δήμος Ιωαννιτών και ο Φορέας Διαχείρισης Λίμνης Παμβώτιδας Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος διοργάνωσαν εκπαιδευτική δράση την Παρασκευή 4 Ιουνίου του 2021 και ώρα 11:00 για τους μαθητές των γυμνασίων των Ιωαννίνων με τίτλο:


  "Τηλεδιάσκεψη στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος"
Η δράση είχε  περιβαλλοντικό αντικείμενο την Λίμνη Παμβώτιδα και  παρουσιάστηκαν πτυχές της
βιοποικιλότητας του λιμναίου συστήματος με την συμβολή του επιστημονικού προσωπικού του Φορέα
και σύντομη παρέμβαση του επικεφαλή του κέντρου Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Ηπείρου κ Δ. Γκόλα., του Προέδρου του Φ.Δ.Λ.Π.Ι κ. Φ. Φίλιου και του Αντιδημάρχου Δήμου Ιωαννιτών κ. Β. Βλέτσα.

Την τηλεδιάσκεψη παρακολούθησαν οι μαθητές της Γ Γυμνασίου οι οποίοι στα πλαίσια του μαθήματος της Τεχνολογίας συνέταξαν ερωτηματολόγιο και παρουσίασαν τα αποτελέσματα της δράσης τους.

https://www.canva.com/design/DAEgZtZfQvY/R67Y7fQvpx_M__rhGj-QVQ/view?utm_content=DAEgZtZfQvY&utm_campaign=designshare&utm_medium=link&utm_source=sharebutton

     

    •    Μία ακόμη δράση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του μαθήματος της Πληροφορικής με τους μαθητές της Α τάξης και σε συνεργασία με το ΚΠΕ Μεσολογγίου.

     

    • Οι μαθητές στην αρχή μίλησαν για τα οικοσυστήματα και μετά για τα χαρακτηριστικά του  βιοκλιματικού σχολείου. Παρατήρησαν και μελέτησαν τον βιοκλιματικό σχεδιασμό μέσα από κατάλληλες δραστηριότητες που πρότεινε η εκπαιδευτική δράση. 

    Τέλος μέσα από την σελίδα kahoo.it απάντησαν σε κουίζ με θέμα: Κλιματική αλλαγή - αλλαγή στις πόλεις μαθαίνοντας και διασκεδάζοντας! 



    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου

    Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.