Παρασκευή 18 Ιουνίου 2021

Ολοκλήρωση eTwinning έργου "You've got mail"

Ένα ακόμη έργο eTwinning ολοκληρώθηκε με τίτλο «You’ve got mail» που υλοποιήθηκε κατά τη σχολική χρονιά 2020-2021 ανάμεσα στη χώρα μας, την Ισπανία, την Γαλλία και την Νορβηγία

Μαθητές από την Α’ και Γ’ Τάξη αντάλλαξαν αλληλογραφία με μαθητές από την Ισπανία και την Γαλλία αντίστοιχα. Οι μαθητές αντάλλαξαν γράμματα με τον παραδοσιακό τρόπο μέσω ταχυδρομείου, αλλά και email και μηνύματα σε ηλεκτρονικούς τοίχους στα οποία μίλησαν για τους εαυτούς τους, τις οικογένειές τους, την πόλη τους, για τα έθιμα και την παραδοσιακή κουζίνα και άλλα πολλά. 


Συμμετείχαν σε συνεργατικές δραστηριότητες, όπως δημιουργία Christmas advent calendar (ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης για τα Xριστούγεννα) με ευχές και έθιμα από κάθε χώρα. Επίσης, δημιούργησαν συνεργατικά καλλιγράμματα (calligrams) την παγκόσμια ημέρα ειρήνης, ζωγράφισαν και δημιούργησαν ψηφιακά λογότυπα (logo) για το έργο και μέσα από ψηφοφορία αναδείχτηκε το καλύτερο (της Γαλλίας).


 Τέλος μίλησαν για τα αγαπημένα τους βιβλία με αφορμή την παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου και δημιούργησαν ένα podcast (ραδιοφωνικό απόσπασμα), με στόχο να προωθήσουν την ανάγνωση λογοτεχνικών βιβλίων

.

https://soundcloud.com/javier-gascuena-gahete

Κατά τη διάρκεια της χρονιάς καταφέραμε να συνομιλήσουμε  online  με τους Ισπανούς εταίρους, κάτι που έδωσε  ιδιαίτερη ζωντάνια στο έργο μας και παρόλο που οι δυσκολίες της φετινής χρονιάς ήταν αρκετές λόγω της πανδημίας και της διακοπής των δια ζώσης μαθημάτων, ήταν ένα πετυχημένο έργο με ουσιαστική αλληλεπίδραση μεταξύ των παιδιών και των πολιτισμών μας. 

Ολοκληρώσαμε το έργο με την τελική αξιολόγηση από μαθητές και εκπαιδευτικούς και ανταλλάξαμε ευχές για καλό καλοκαίρι σε μια τελική on-line συνάντηση κατά τη διάρκεια της eTwinning Open Day που διοργανώθηκε στο σχολείο μας για τη διάχυση των προγραμμάτων eTwinning και Erasmus+.


Ευχαριστούμε όλους για τη ενεργό συμμετοχή τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.