Δευτέρα 14 Ιουνίου 2021

Ανοιχτή Ημέρα eTwinning


Το σχολείο μας, ως σχολείο eTwinning και ως διαπολιτισμικό σχολείο, έχει χρέος να προωθεί την πολυπολιτισμικότητα και τη διαφορετικότητα, αλλά και την καινοτομία.
Έτσι, λοιπόν,στις 8 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε, όπως και κάθε χρόνο στο τέλος της χρονιάς, η ημέρα eTwinning Open Day, μια ημέρα γιορτής  κατά την οποία παρουσιάστηκαν τα προγράμματα eTwinning και Erasmus+ που υλοποιήθηκαν στο σχολείο μας κατά τη σχολική χρονιά 2020-2021, έργα διακρατικά σε συνεργασία με σχολεία από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Η παρούσιαση αυτή έγινε φέτος με έναν καινοτόμο τρόπο λόγω των μέτρων κατά της πανδημίας, διαδικτυακά, δηλ., μέσω της πλατφόρμας Cisco Webex, στην οποία συνδέθηκαν όλες οι τάξεις ταυτόχρονα, η καθεμία από τη δική της αίθουσα! Παρουσιάστηκαν τα προγράμματα eTwinning “You’ve got mail”, ένα έργο κατά το οποίο οι μαθητές αλληλογραφούσαν με μαθητές από την Ισπανία και τη Γαλλία και το «Micro circuits for Mega solutions», ένα έργο STEM, με συνεργάτες από Ελλάδα, Κροατία, Τουρκία, Λετονία και Ισπανία.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν τα προγράμματα Erasmus:

  • Το έργο MaMLiSE “Majority and Minority Languages in School Environment: Helping teachers, pupils and parents”, KA201

και τα προγράμματα σχολικών συμπράξεων  KA229:

  • RICHe2-Rencontres autour de l'Inclusion, la Cohésion et l’Humanisme en Europe που υλοποιείται σε συνεργασία με το Γυμνάσιο Charles Létôt. στη πόλη Bayeux, στη Βόρεια Γαλλία (Νορμανδία).
  • και το “Taste your culture”, το οποίο υλοποιείται για 2η συνεχή χρονιά με ένα καινούργιο πρόγραμμα eTwinning με τίτλο “Let’s share our European values’, και μοιραστήκαμε στιγμές από την περσινή επίσκεψη στο Saint-Porchaire της Γαλλίας.

Ταυτόχρονα είχαμε τη χαρά να συνομιλήσουμε με τους εταίρους μας από τη Θεσσαλονίκη, την Ισπανία και τη Γαλλία και να ανταλλάξουμε ευχές για καλό καλοκαίρι! Τέλος, παίξαμε όλοι μαζί ένα διαδικτυακό παιχνίδι για την Ευρωπαϊκή Ένωση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.