Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Πρόγραμμα Erasmus+KA229- RICHe2-Rencontres autour de l'Inclusion, la Cohésion et l’Humanisme en Europe

 




Το 2ο Γυμνάσιο Ιωαννίνων συμμετέχει και φέτος σε νέο πρόγραμμα Erasmus+ 2020 που αφορά «Συμπράξεις ανταλλαγών μεταξύ σχολείων ΚΑ229», με τίτλο :Rencontres autour de l'Inclusion, la Cohésion et l’Humanisme en Europe- Συναντήσεις γύρω από την Ένταξη, τη Συνοχή και τον Ανθρωπισμό στην Ευρώπη.

Στο πρόγραμμα θα συμμετέχουν από την πλευρά μας οι μαθητές των τάξεων της Α &Β’ Γυμνασίου που διδάσκονται την γαλλική γλώσσα, οι οποίοι θα συνεργαστούν με συνομήλικους τους από τη Γαλλία.

Συγκεκριμένα το σχολείο μας θα συνεργαστεί με το Γυμνάσιο Charles Létôt. στη πόλη Bayeux, στη Βόρεια Γαλλία (Νορμανδία).

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:

Στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ και με αφορμή τη διεξαγωγή των Ολυμπιακών και Παρ ολυμπιακών Αγώνων του 2024 στο Παρίσι καθώς και με δεδομένη τη πολιτισμική διαφορά και ποικιλία που διακρίνει τόσο την παγκόσμια όσο και τις τοπικές κοινωνίες αφενός και τη συνακόλουθη αναγκαιότητα της αναγνώρισης και αποδοχής του άλλου, του πολιτισμικά διαφορετικού ως αναγκαία προϋπόθεση για την αναγνώριση του εαυτού μας, μαθητές της Α&Β τάξης του σχολείου μας θα συνεργαστούν με συνομήλικους από τη περιοχή του Καλβαντός με σκοπό τη εκπαίδευση στον Ολυμπισμό και Παρ ολυμπισμό και στην κοινωνική και πολιτική αγωγή.

Ειδικότερα

Στόχοι όπως:

Εκπαίδευση στον Ολυμπισμό και Παρ ολυμπισμό, εκπαίδευση στην κοινωνική και πολιτική αγωγή.

Διμερείς σχολικές ανταλλαγές ανάμεσα στις σχολικές μονάδες Ελλάδας και της περιφέρειας του Καλβαντός και συνεργασίες για την εφαρμογή παιδαγωγικών πρότζεκτ και μετακινήσεων με θεματικές που σχετίζονται με τον Ολυμπισμό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισίου το 2024

Αξιοποίηση της Ολυμπιακής κληρονομίας στην ευρωπαϊκή κουλτούρα και ο κεντρικός ρόλος της Ελλάδας.

Αξιοποίηση της γαλλικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας του Ολυμπισμού.

Ενίσχυση της ελληνικής γλώσσας (νέα ελληνικά, αρχαία ελληνικά) στις σχολικές μονάδες του Καλβαντός που συμμετέχουν στο πρόγραμμα.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.