Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2020

Εορτασμός της 28ης Οκτωβρίου 1940



 28 Οκτώβρη 1940

Ήταν η αρχή μιας εκστρατείας που όλοι τη λένε «Έπος» και που κάλυψε ένα ένδοξο μέρος της μακραίωνης ελληνικής ιστορίας μας.

Θέλει Αρετή και τόλμη η ελευθερία! Και οι ήρωες της γενιάς του 1940 είχαν και αρετή και τόλμη.
Είπαν το ιστορικό «ΟΧΙ». Το «ΟΧΙ» που ηχεί ακόμη στην ανθρωπότητα σημαδεύοντας την ελληνική και παγκόσμια ιστορία, επιβεβαιώνοντας ταυτόχρονα, την αγάπη των Ελλήνων προς την πατρίδα και την προσήλωση στην αδιαπραγμάτευτη αξία της ελευθερίας.

Δε γιορτάζουμε τη νίκη κατά του εχθρού ούτε τις συνέπειες του πολέμου, αλλά την επέτειο όπου μέσα από αυτόν μάθαμε να αγωνιζόμαστε ομαδικά για το κοινό συμφέρον. Επιπλέον καταφέραμε να σμιλέψουμε ξανά την ελληνική ψυχή και ανεβάσαμε ψηλά την εθνική υπερηφάνεια και τη δόξα που κληρονομήσαμε...

Με έναν  διαφορετικό φέτος εορτασμό, λόγω της πανδημίας,  ο Διευθυντής κ.Κοντοσάκος Δημήτριος σε μια σεμνή τελετή με αντιπροσωπία μαθητών από κάθε τμήμα παρέδωσε τη σημαία  στους σημαιοφόρους  κ. Δασούλα Α., Καραπέτσιου Φ. και Μπότσιο Χ. και δίνοντας το μήνυμα της ημέρας ευχήθηκε σε όλους τους μαθητές υγεία ,πρόοδο,αγάπη στην ελευθερία και στην ισότητα, και σεβασμό στα δικαιώματα όλων των συνανθρώπων μας.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.