Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Συμμετοχή των ομάδων ρομποτικής του σχολείου μας στο 2ο Φεστιβάλ Επιστήμης και Αειφορίας

Την Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2019 από τις 10 π.μ. έως τις 2 μ.μ., στο πλαίσιο των εργασιών του διεθνούς Συνεδρίου Crisis in Contexts, της διεθνούς κοινότητας για την κοινωνικοπολιτισμική έρευνα ISCAR(http://iscar2019.conf.uoi.gr), πραγματοποιήθηκε ως παράλληλη εκδήλωση το 2ο Φεστιβάλ Επιστήμης και Αειφορίας στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών με τη συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας και των φορέων επιστήμης και αειφορίας της χώρας και του εξωτερικού. Συμμετείχαν επίσης ερευνητές και καθηγητές, εκπαιδευτικοί και φοιτητές από τα Πανεπιστήμια του Καναδά, Ρωσίας, Βραζιλίας, Ηνωμένων Πολιτειών και από πολλά ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια από την Ελβετία, την Ισπανία, το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τη Φινλανδία, την Ιταλία, από βαλκανικές χώρες κ.α.
Στόχος του Φεστιβάλ είναι να προβληθούν οι δράσεις που υλοποιούνται στη χώρα μας προς την κατεύθυνση της αειφορίας στο πλαίσιο των επιστημονικών και εκπαιδευτικών πρακτικών για τις Φυσικές Επιστήμες, την Τεχνολογία, τη Μηχανική, τις Τέχνες και τα Μαθηματικά (Science Technology Engineering Arts and Mathematics – STEAM Εκπαίδευση).
Το σχολείο μας ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του φεστιβάλ προς τα σχολεία της Ηπείρου και στα πλαίσια της θεματικής "ρομποτική" οι μαθητές των ομάδων ρομποτικής παρουσίασαν τα ρομπότ που κατασκεύασαν και προγραμμάτισαν για τον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής ρομποτικής 2019.
Ήταν μια ωραία εκδήλωση με πολύ κόσμο από την Ελλάδα και το εξωτερικό όπου παρουσιάσαμε την δουλειά μας και είδαμε τις δουλειές άλλων!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.