Σάββατο 30 Μαρτίου 2019

Συνεντεύξεις Role Models

Ολοκληρώθηκαν οι δυο συνεντεύξεις που πήραν οι μαθητές του τμήματος Α1 του σχολείου μας, στα πλαίσια του πιλοτικού προγράμματος ROLE MODELS, που αφορά στην πρόληψη της πρόωρης σχολικής εγκατάλειψης και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+, υλοποιείται για δεύτερη χρονιά στις Περιφέρειες της Ηπείρου, της Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και της Κρήτης.

Οι μαθητές αφού πρώτα συζήτησαν και ευαισθητοποιήθηκαν στο θέμα της σχολικής εγκατάλειψης, συνέταξαν ερωτηματολόγια τα οποία απηύθυναν στα Role Models στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Για την πρώτη συνάντηση μας με τον κ. Παπαγιάννη,  πραγματοποιήσαμε στις 21/3/2019, επίσκεψη στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης "Θεόδωρος Παπαγιάννης" στο Ελληνικό, όπου μετά την ξενάγηση στις αίθουσες του μουσείου, στην αρχή θέσαμε τις ερωτήσεις μας, όμως μετά έγινε μια ωραία και ειλικρινής συζήτηση πάνω στα θέματα που μας απασχολούσαν.

Για την δεύτερη συνέντευξη επισκέφτηκε το σχολείο μας, στις 27/3/2019, ο κ Χρήστος Τσιούρης, τελειόφοιτος του ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Και σε αυτή την συνέντευξη τις προετοιμασμένες ερωτήσεις ακολούθησαν πολλές αυθόρμητες ερωτήσεις των μαθητών.

Ευχαριστούμε πολύ και τους δύο αξιόλογους ανθρώπους για τον χρόνο και τις εμπειρίες τους που μοιράστηκαν μαζί μας!

Οι μαθητές έδειξαν ειλικρινές ενδιαφέρον και για τα δυο Role Models που γνώρισαν και συμμετείχαν πραγματικά και στις δύο συναντήσεις.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.