Κυριακή 31 Μαρτίου 2019

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Ναύπλιο και στις Μυκήνες-Επίδαυρο


    Εκπαιδευτική εκδρομή στο Ναύπλιο πραγματοποίησε από τις 28 έως τις 30 Απριλίου η Τρίτη τάξη του σχολείου μας, .

    Στο Ναύπλιο οι μαθητές και οι μαθήτριες είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν:
-Το Βουλευτικό όπου στεγάστηκε η Bουλή της επαναστατημένης Eλλάδας.
-Το Αρχαιολογικό μουσείο Ναυπλίου, όπου μεταξύ άλλων εκθεμάτων θαύμασαν τη μυκηναϊκή πανοπλία των Δενδρών ( τέλη του 15ου αι. π.Χ.) και τις πήλινες αναθηματικές ασπίδες, που βρέθηκαν στην Άνω Ακρόπολη της Τίρυνθας (αρχές του 7ου αι. π.Χ.).
-Το Πολεμικό μουσείο που στεγάζεται στο κτίριο της Πρώτης Σχολής Ευελπίδων
-Το επιβλητικό φρούριο του Παλαμηδίου, όπου περιηγήθηκαν σε σημαντικά σημεία του, ανασύροντας από τη μνήμη τους στοιχεία της Νεότερης Ελληνικής Ιστορίας.
 - Το παράρτημα της Εθνικής Πινακοθήκης στο Ναύπλιο - Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου ιδρύθηκε το 2004 Στο διατηρητέο νεοκλασικό κτίριο που στεγάζεται, διαθέτει μια εκλεκτή συλλογή από έργα εμπνευσμένα από τον απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων (Θ. Βρυζάκης, Φ.Μαργαρίτης, Διον,Τσόκος, Ν.Γύζης, Νικ.Λύτρας κ.α.), τα οποία τονίζουν και δίνουν αισθητή μορφή στον ιστορικό χαρακτήρα της πόλης. Σκοπός αυτής της ζωγραφικής είναι να απομνημονεύσει τα ηρωικά κατορθώματα των Ελλήνων αφαιρώντας τους ωστόσο το ρεαλιστικό τους χαρακτήρα και ανάγοντάς τα σε μια σφαίρα ιδανική
-Το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Πανεπιστημίου του Ηarvard, όπου ενημερώθηκαν για την προσφορά του στις επιστήμες και την έρευνα.
-Ττο θέατρο της Επιδαύρου που βρίσκεται στο νοτιοανατολικό άκρο του ιερού που ήταν αφιερωμένο στο θεραπευτή θεό της αρχαιότητας, τον Ασκληπιό, στο Ασκληπιείο Επιδαύρου. Θεωρείται το τελειότερο αρχαίο ελληνικό θέατρο από άποψη ακουστικής και αισθητικής.Σημαντικά σημεία της πόλης όπως το Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, όπου στην είσοδό του, ενώ πήγαινε να εκκλησιαστεί, δολοφονήθηκε ο πρώτος κυβερνήτης της ελεύθερης Ελλάδας Ιωάννης Καποδίστριας, τις πλατείες Συντάγματος, Γάλλων φιλελλήνων, Τριών Ναυάρχων

Στις Μυκήνες επισκέφτηκαν τον αρχαιολογικό χώρο της ακρόπολης των Μυκηνών, αναγνωρίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της μνημειώδους αρχιτεκτονικής της εποχής.
Ο κεντρικός στόχος της μετακίνησης πλαισιώθηκε από δραστηριότητες εκπαιδευτικού-πολιτισμικού ενδιαφέροντος, ώστε οι νεαροί μαθητές μας να έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν βιωματική σχέση με πολιτισμικά αγαθά και χώρους τους οποίους μόνο θεωρητικά, από το σχολικό μάθημα γνώριζαν. Ελπίζουμε ότι το πλήθος των παραστάσεων που προσέλαβαν, θα το αποκωδικοποιήσουν σταδιακά με την πάροδο του χρόνου και θα το αφομοιώσουν την κατάλληλη στιγμή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.